Monilla yrityksillä tuntuu olevan suuria haasteita sosiaalisen median kanavien hallinnan kanssa. Some-kanavat on kyllä perustettu, mutta niihin julkaistaan vain hyvin harvakseltaan. Ja silloin kun julkaistaan, niin julkaisu postataan vain siihen käytetyimpään sosiaaliseen mediaan ja muut kanavat jäävät oman onnensa nojaan. Sosiaalisen median täysi potentiaali jää hyödyntämättä, jos siellä ei ole aktiivisesti mukana.
Julkaiseminen someen koetaan työlääksi ja aikaa vieväksi. Ja koko ajan pitäisi olla jotain julkaisemassa. Kyllähän siihen aikaa kuluukin, jos vaikka neljään eri some-kanavaan kävisi vaikka pari kertaa päivässä jotain julkaisemassa. Ongelmaan on kuitenkin helppo ja maksuton ratkaisu. Ohjelmisto, jolla julkaisut ajastetaan kerralla kaikkiin some-kanaviin.
Toivottavasti puhun nyt ihan itsestäänselvyyksiä, mutta sisältöjen tuotannon tulee tottakai kulkea käsi kädessä sosiaalisen median markkinoinnin kanssa. Jos yrityksesi sivuille tuotetaan sisältöjä, kannattaa uudet artikkelit laittaa heti jakoon myös sosiaalisen median kautta kaikkiin käytössä oleviin kanaviin. Näin sivuille saadaan inbound-liikennettä ja some-kanaviin eloa. Ja kannattaa muistaa, että sosiaalisen median julkaisut vaikuttavat myös sivuston hakukonenäkyvyyteen.
Itse käytän Buffer-nimistä ohjelmistoa sosiaalisen median julkaisujen ajastamiseen. Buffer on tiettyyn pisteeseen asti maksuton ja itsekin pärjäsin pitkään oikein hyvin ilmaisen version ominaisuuksilla. Maksuttomassa versioon voi hallinnoida yhtä profiilia jokaisessa seuraavista some-kanavista: Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram ja Google+. Ilmaisessa versiossa julkaisuja voi ajastaa kerrallaan 10 julkaisua per some-kanava. Sillä siis ihan hyvin ajastaa vaikka viikon julkaisut kerralla kaikkiin kanaviin.
Bufferin halvimmassa maksullisessa versiossa (10$/kk) on myös Pinterest-tuki mukana, some-profiileja voi olla 10 ja kuhunkin profiiliin voi ajastaa kerrallaan 100 julkaisua. Maksullisessa versiossa on myös tuki RSS-syötteelle; jos nettisivuillasi on RSS-syöte, lukee Buffer syötettä ja tekee valmiit julkaisuehdotukset uusista artikkeleista. Kalliimmissa paketeissa on monipuolisemmat analytiikka-työkalut ja niihin tilejä saa kytkettyä niin paljon, että mainostoimistotkin saavat asiakkaansa mahdutettua oman tilinsä alle. Lisäksi tileihin saadaan useita ylläpitäjiä.
Bufferia voi käyttää joko älypuhelimen Buffer-applikaatiolla tai selaimella Buffer.com -sivustolla. Sama tili kannattaa olla käytössä molemmissa, niin voi lisätä tavaraa ”bufferiin” milloin tahansa, kun tulee jotain postattavaa mieleen. Palveluun rekisteröitymisen jälkeen voi valita mitkä some-kanavat haluaa liittää Bufferiin. Tällöin kullekin some-kanavalle tulee antaa lupa Bufferille hallinnoida some-tiliä. Some-kanavia voi tottakai edelleen hallita edelleen myös niiden omien käyttöliittymien kautta.
Bufferilla on myös Google Chrome -selaimeen oma laajennus, joka helpottaa ”bufferoimista” entisestään.
Näkymä Bufferin Android-versiosta; tililuettelo, johon olen liittänyt omat tilini Google+:aan, Twitteriin ja LinkedIniin sekä Facebookissa oleva eLuotsin sivu:
eLuotsi on yhden miehen firma, joten itse olen ajatellut asian niin, että Twitterissä, LinkedInissä ja Google+:ssa minun on järkevämpää olla omalla nimellä ennemmin kuin eLuotsin nimellä. Vesa Nippala on yhtä kuin eLuotsi.
Bufferia voit siis hyvin käyttää joko yrityksen sivujen tai omien tilien hallinnointiin tai sekä-että. Maksullisessa versiossahan voi hallita useampia tilejä samassa sosiaalisen median kanavassa. Esimerkiksi Facebookin osalta voit liittää Bufferiin Facebook-profiilisi lisäksi hallinnoimiasi sivuja ja ryhmiä.
Alla näkymä Bufferin selainversiosta:
Vasemmalla näkyy Bufferiin liitetyt sosiaalisen median kanavat ja oikealla näkyy valitun kanavan julkaisuaikataulu. Kanavalistassa näkyy pallerot, jotka kertovat, että montako postausta kyseisessä kanavassa on jonossa odottamassa julkaisua.
Bufferilla on Google Chrome-selaimeen näppärä lisäosa, joka helpottaa julkaisemista vielä entisestään. Kun plugin on asennettu selaimeen, on selaimen oikeassa yläkulmassa aina pieni Buffer-kuvake. Sitä klikkaamalla aukeaa näkymä, josta avoinna olevasta sivusta pääsee tekemään ajastettua julkaisua Bufferiin:
Kanavakohtainen julkaisuaikataulu-näkymä Bufferin Android-versiossa
Oletustekstinä näkyy jaettavan sivun title-otsikko. Tästä on helppo muokata some-kanavakohtaiset tekstit. Lisäksi ikkunassa voi valita, että mihin some-kanaviin julkaisun haluaa postata. Julkaisun voi laittaa joko heti julkaistavaksi tai sitten ajastaa.
Kätevää! Ei muuta kuin bufferoimaan julkaisuja sosiaaliseen mediaan!
Buffer ei ole todellakaan ainoa vaihtoehto sosiaalisen median julkaisujen hallintaohjelmistoksi. Hootsuite tuntuu olevan Suomessa myös hyvin yleinen tähän käytetty ohjelmisto. Myös Agora pulse ja Sprout social ovat ilmeisen hyviä, ainakin tämän vertailun perusteella.
Tarvitsetko ammattilaisen apua verkkoliiketoiminnan kehittämisessä tai hakukoneoptimoinnissa?
Minä voin auttaa!