Kultasepät Andreasen kasvattaa myyntiä SEO:n avulla

Kultasepät Andreasen Oy

Kultasepät Andreasen on Tampereen keskustassa yli 30 vuotta toiminut kultasepänliike. Andreasen on keskittynyt myymään omaa kihla- ja vihkisormusmallistoaan, jonka vahvuus on sormusmallien sovellettavuus asiakkaan toiveiden mukaisesti.

eLuotsin Vesa Nippala on tehnyt Andreasenin kanssa yhteistyötä vuodesta 2021 lähtien. Vesa toimi ensin projektipäällikkönä Andreasenin nettisivujen uudistusprojektissa ja varmisti, että SEO-asiat hoidettiin projektissa kunnolla. Sen jälkeen Vesa on jatkanut säännöllistä kuukausittaista hakukoneoptimointia ja hakukonemainontaa. Työ on kantanut hyvin hedelmää - orgaaninen hakukonenäkyvyys ja liikevaihto ovat hyvässä nosteessa:

Kultasepät Andreasenin vuoden 2022 liikevaihto kasvoi 36 % vuoteen 2021 verrattuna.

Vuoden 2023 liikevaihto kasvoi 28 % vuoden 2022 liikevaihtoon verrattuna.

Viimeisen vuoden aikana Googlen etusivulle rankkautuvien hakulauseiden määrä on kasvanut nopeaa tahtia, joten myös vuodesta 2024 odotetaan tulevan markkinoiden tilanteeseen suhteutettuna hyvä:

Kuvassa Andreasen.fi sivuston Googlen TOP 10 -hakutuloksiin rankkautuvien hakusanojen määrän kehitys viimeisen vuoden ajalta. Datalähde: Google Search Console.

Myynnin kasvattaminen on erityisen hyvä saavutus toimialalla, joka on kohdannut isoja haasteita asiakkaiden ostovoiman pienentyessä. Tällaisena aikana myynnin kasvu edellyttää markkinaosuuden kasvattamista ja hakukoneoptimointi ja hakukonemainonta ovat siinä olleet keskeisessä roolissa.

Yrittäjä Jussi Andreasen:

"Valitsimme eLuotsin Vesan kanssa yhteistyön vuoden 2021 alussa samalla kuin aloitimme yhteistyön eLuotsin kanssa myös toisen yritykseni Pirkan Kellon puitteissa. Vesan verkkokauppaosaaminen tuli hyvin esille Andreasenin verkkokauppaprojektin yhteydessä. Hän vastasi pitkälti suunnittelusta, määrittelystä ja kilpailutuksesta. Pystyin projektin aikana itse keskittymään omiin töihini, kun Vesa toimi meidän edustajana ohjelmistoyritykseen päin ja piti projektin kokonaisuudesta langat käsissään.

Vesa tekee meille hakukoneoptimointia ja hoitaa myös GoogleAds-mainonnan. Hän myös koordinoi sisällöntuotantoa ja antaa meidän sisällöntuottajalle jatkuvasti uutta tekemistä ja optimoi sitten valmiit sisällöt ja hoitaa niiden seurannat.

Arvostan Vesan osaamista, työn tuloksia ja sitä, että hän on tavoitettavissa, kun tulee asiaa.  Yhteistyö on tiivistä ja saumatonta. Vesan tuntilaskutushinta ei ole halvimmasta päästä, mutta laskutus on avointa ja tekeminen tehokasta. Ja tulosten pohjalta voi todeta, että onhan tuo tekeminen helposti moninkertaisesti hintansa arvoista.”

Lisää referenssejä