PirkanKello.fi -verkkokaupan hakukoneoptimointi ja hakukonemainonta

Pirkan Kello on kellojen ja korujen verkkokauppa, jolla on myös kivijalkaliike Tampereen keskustassa. Pirkan Kellon kivijalkamyymälän historia on jo yli 60-vuotta pitkä.

eLuotsin Vesa Nippala on tehnyt Pirkan Kellolle hakukoneoptimointia ja hakukonemainontaa nyt 3 vuoden ajan - eLuotsi aloitti työt keväällä 2021 ja yhteistyö jatkuu edelleen. Tänä aikana Pirkan Kellon orgaaninen hakukonenäkyvyys on kasvanut voimakkaasti. Orgaaninen kävijäliikenne on kasvanut 3 vuoden aikana yhteensä 255 %. (02/2021 verrattuna 02/2024) Tämä näkyy myös yrityksen liikevaihdossa:

Pirkan Kellon vuoden 2022 liikevaihto kasvoi 50 % vuoteen 2021 verrattuna.

Vuoden 2023 liikevaihto kasvoi 44 % vuoden 2022 liikevaihtoon verrattuna.

Myynnin kasvattaminen on erityisen hyvä saavutus toimialalla, joka kohtaa haasteita asiakkaiden ostovoiman pienentyessä. Tällaisena aikana myynnin kasvu edellyttää markkinaosuuden kasvattamista ja hakukoneoptimointi on siinä ollut keskeisessä roolissa.

Vuoden 2024 alussa orgaaninen näkyvyys on edelleen kasvussa ja hakukoneoptimoinnilla haetaan jatkuvasti pitkäjänteisesti uutta kasvua.

Pirkan Kellon yrittäjä Jussi Andreasenin kommentteja eLuotsin palvelusta:

"Valitsimme eLuotsin Vesan tekemään meille hakukoneoptimointia vuoden 2021 alussa suositusten perusteella. Vesa on ollut meille tärkeä kumppani. Tärkeintä on tietysti, että Vesa osaa asiansa jatekeminen tuottaa mitattavia tuloksia.

Myyntimme onkin kasvanut suhteellisen nopeaan tahtiin, joka toisaalta aiheuttaa meillä omat haasteensa, mutta ne ovat positiivisia ongelmia tällaisena aikana, kun moni kilpailijamme on ongelmissa myynnin hiipuessa.

Tulosten ja osaamisen lisäksi arvostan Vesan palvelussa myös sitä, että hänet saa helposti kiinni, kun tulee asiaa. Yhteistyö on tiivistä ja saumatonta. Vesa myös ehdottaa aktiivisesti monenlaisia uusia kehityskohteita meidän sivustolle ja neuvoo meitä varsin kokonaisvaltaisesti. Myös tuotevalikoimaa on kehitetty osittain Vesan ehdotusten perusteella. Vesa kehittää säännöllisesti myös meidän Google Ads -mainontaa.

Käytämme eLuotsin palvelua myös toisen yritykseni Kultasepät Andreasenin hakukoneoptimoinnissa ja hakukonemainonnassa - myös siellä olemme saaneet tosi hyvää kasvua näkyvyyteen ja myyntiin."

Pirkankello.fi -sivuston Googlen etusivulle rankkautuvien hakusanojen määrän kehitys sinä aikana, kun Vesa on tehnyt sivustolle hakukoneoptimointia. (Datalähde: Google Search Console)

Pirkankello.fi -sivuston Googlen etusivulle rankkautuvien hakusanojen määrän kehitys. (Datalähde: Ahrefs)

Lisää referenssejä