Kuinka nopeasti uuden nettisivuston hakukonenäkyvyys voi alkaa kasvaa? - eLuotsi Finland Oy

Kuinka nopeasti uuden nettisivuston hakukonenäkyvyys voi alkaa kasvaa?

Show all
Hakukonenäkyvyyden kehitys

Yksi yleinen kysymys asiakkaillani on se, että kuinka nopeasti uusi nettisivusto alkaa näkymään Googlessa ja näkyykö uusi vastarekisteröity domain aluksi ollenkaan. Tähän on mahdotonta antaa yksiselitteistä vastausta. Riippuu tottakai toimialasta ja kuinka kilpailluista hakusanoista on kyse. Mutta riippuu paljon myös siitä, että kuinka paljon hakukonenäkyvyyteen ollaan valmiita panostamaan ja tehdäänkö asiat oikein. Tässä yksi case-esimerkki nettisivustosta, joka on avattu kesäkuun lopulla 2020. Tällä sivustolla asiat on tehty hakukoneoptimoinnin osalta alusta lähtien oikein, mutta domain on vasta rekisteröity, eikä kovin paljon backlinkkejä olla vielä ehditty rakentaa, joten sivustolla on edelleen todella alhainen domainin auktoriteetti.
Heinäkuun ajan sivuston hakuokonenäkyvyys oli vielä aika kehno, mutta tässä dataa hakukonenäkyvyyden kehittymisestä viimeisen kuukauden (elokuu 2020) ajalta:
Hakukonenäkyvyyden kehitys
Sivusto alkoi näkyä Googlessa pian sivuston julkaisun jälkeen, mutta aluksi vain joillakin hakusanoilla eikä monellakaan sanalla etusivulle asti. Elokuun alussa sivusto rankkautui neljällä hakusanalla etusivulle, kuten ylläolevasta graafista näkyy. Sen jälkeen alkoi tapahtua! Nyt sivusto rankkautuu etusivulle jo 55 eri hakusanalla ja orgaanisen haun kautta tulee sivulle 100-200 kävijää päivässä, eli jo nykytahdilla monta tuhatta kävijää kuukaudessa. Tästä on hyvä rakentaa näkyvyyttä eteenpäin.

Verrokiksi toisen toimialan sivusto, joka on avattu huhtikuussa. Sivusto on ehtinyt olla noin kaksi kertaa kauemmin julkisena ja rankkautuu tällä hetkellä 47 eri hakusanalla ensimmäiselle sivulle ja saa vajaa tuhat kävijää kuukaudessa orgaanisen haun kautta. Tälläkin sivustolla asiat on tehty alusta lähtien oikein. Mutta tottakai kovasti kilpaillun toimialan kovasti kilpailluilla hakusanoilla voi olla mahdotonta päästä etusivulle uudella domainilla kovin nopeasti. Avainsanatutkimuksella voidaan kuitenkin etsiä hyviä mahdollisuuksia hakusanoista, joilla on helpompi rankkautua piankin uudellakin sivustolla.

Vastaus kysymykseen kuinka nopeasti uusi sivusto alkaa näkyä hakukoneissa on siis ”se riippuu”. Mutta jos asiat tehdään oikein, niin aika nopeastikin voidaan saada tosi hyviä tuloksia. Otahan yhteyttä, jos haluatte parantaa uuden tai vanhan sivustonne hakukonenäkyvyyttä!

— lisäys 28.1.2021 —

Kiinnostaako miten tilanne on edennyt tuon edellä kuvatun 1.9.2020 tilanteen jälkeen? Edelleen jatkuvasti huimasti parempaan suuntaan! Tässä 28.1.2021 tilanne:

hakukonenäkyvyyden kasvu

Sivusto rankkautuu kolmen kärkeen jo yli 120:lla eri hakusanalla ja ensimmäiselle hakutulossivulle noin 200:lla eri hakusanalla. Kävijämäärissä tämä tarkoittaa tällä hetkellä noin 10 000 – 14 000 kuukausittaista kävijää Googlen orgaanisen haun kautta.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *